Gror - Finn delikatesser i naturen med AI

Det er ikke mye bedre enn nyplukket sopp og bær fra skogen. Med prototypen Gror kan du nå gjøre nytte plukking, mens du lagrer favorittplukkplassene dine og deler dem med vennene dine.

Gror er en brukervennlig app som hjelper målgruppen med å kartlegge lokasjoner hvor planter og sopp kan plukkes, samt hjelpe til med å finne ut om disse er spiselige. Appens formål er å hjelpe Visit Nordfjord å bli et bærekraftig reisemål, og I tillegg har studentene videreutviklet konseptet til å inkludere det lokale næringslivet. Spesifikt for å la gårdsutsalg og små bedrifter kunne bruke appen til å tiltrekke seg turister.

 

Prototypen er designet og utviklet av Sunniva Lunde Fjærestad, Tobias Lystad, Gunnar Andreas Lura Larsen og Erlend Handeland Tuastad, studenter ved Høgskulen i Volda i faget medieinnovasjon i samarbeid med Factiverse, Visit Nordfjord og TekLab. Prototypen er en del av MPRO212-kurset (Medieinnovasjon - nye fortellerformer) i høst 2023 ved Høgskulen i Volda.

Gror har som mål å tilrettelegge for at hvem som helst skal kunne drive med sanking av sopp og planter i Stryn, et område som er særlig godt tilrettelagt for friluftsliv. Dette er en viktig del av stedets appell som reiselivsmål. Studentente tror at det som stopper folk fra å kombinere generelt friluftsliv med sanking er kunnskapsmangel. Derfor har appen som mål å gjøre opplysninger om sopp og planter mer tilgjengelig for folk flest.

Ved å bruke kunstig intelligens hjelper appen med å gjenkjenne planter og sopp i skogområder, og brukere kan sette favorittplukkstedene på et kart, som de kan velge å dele med andre, og skaper et fellesskap for skogelskere.

Videreutvikling

Det mangler ikke på inspirasjon til ideer for å videreutvikle appen.Studentene ønsker å gjøre dette tilgjengelig over et større område, og fisking kan også inkluderes. I tillegg vil de tilrettelegge for salg av tjenester for lokale gårdsutsalg. Dette er også noe som gjør ferske lokale varer mer tilgjengelig for alle, i tillegg til å kunne stimulere lokal næring og gi noe tilbake til lokalsamfunnet. Utforsk prototypen her.


Publisert: 17. januar 2024
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram